۲۵ دی ۱۳۸۶، ۱۴:۱۹

استفاده 17 میلیون نفر از 22 هزار برنامه فرهنگی شهرداری تهران

استفاده 17 میلیون نفر از 22 هزار برنامه فرهنگی شهرداری تهران

نخستین نشست رسانه‌ای احمد نوریان رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران صبح امروز سه‌شنبه 25 دی با حضور اصحاب رسانه در ساختمان مرکزی سازمان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، نوریان در این نشست با اشاره به اینکه برخی فعالیت‌های سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران را در مراسم مختلف به صورت موردی معرفی کرده، گفت: "پنجمین دوره مدیریتی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در پرمشغله و دشوارترین شرایط به من سپرده شد. سیاست کلی در اداره مجموعه به این صورت تنظیم شده که روند جاری در سازمان حفظ شود و از تندروی‌هایی که برنامه‌های سازمان را با سردرگمی مواجه می‌کند، حذر کنیم."

وی افزود: "ما سعی کردیم مدیران را با شرایط جدید توجیه و مسیر حرکت سازمان را به سمت مطلوب هدایت کنیم. پرهیز از شتابزدگی در تغییر مدیران و استفاده از پتانسیل داخل سازمان و به طور کلی اعتمادسازی و برخورد منطقی با سیستم مدیریتی از دیگر برنامه‌های ما بود. در این راستا ایجاد بستر لازم برای برنامه‌ریزی‌های کلان با حفظ برنامه‌های جاری و ایجاد رابطه نزدیک با واحدهای سطح سازمان از دیگر کارهایی است که مد نظر ما بوده است."

رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری یادآور شد: "خط مشی ما این بود که با نگاهی علمی و آینده‌نگر فعالیت‌های خود را انجام دهیم. طرح جامع فرهنگی هنری شهر مد نظر قرار گرفت و نقشه راه فرهنگ و هنر تنظیم و برای طی مراحل تصویب و تأیید به شهرداری و شورای شهر تقدیم شد. بازنگری در هویت مکان‌های فرهنگی هنری برای کارآمدتر کردن و خدمت بیشتر از گذشته مد نظر بود که در این راستا در ساعات و ایام فعالیت مراکز فرهنگی برای پاسخگویی به نیاز شهروندان بازنگری کردیم."

نوریان با بیان اینکه قسمت زیادی از بودجه صرف بیمه و مالیات شده، گفت: "رسیدگی به وضعیت نیروی انسانی از دیگر برنامه‌های ما بود. طرح طبقه‌بندی مشاغل را در سازمان تثبیت کردیم که در آن رتبه‌ها، حقوق و وضعیت نیروی انسانی فعال مشخص شد. ما حداقل نیرو را در نظر گرفتیم، زیرا بخشی از نیروها منفعل هستند. ما با مشاوره مدیران فرهنگی این موضوعات را بررسی می‌کنیم و در چند منطقه به صورت آزمایشی اجرا کرده‌ایم. اکثر بودجه برای حقوق و مزایا صرف می‌شد که بازدهی و فعالیت‌ها باعث رضایت نبود."

معاون فرهنگی اجتماعی شهردار تهران با اشاره به اینکه سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران قائل به رقابت منفی نیست، اظهار داشت: "تلاش کردیم به صورت فراجناحی و ملی عمل کنیم و به مسائل جانبی و مسئله‌ساز که می‌خواهد سازمان را درگیر حاشیه کند توجه نکردیم و تمام توجهمان به اثربخشی و ارتقاء فرهنگی شهر تهران بود."

وی درباره تغییر مدیریت‌ها وضعیت معاونت‌های سازمان گفت: "من از تیرماه 86 کار خود را شروع و تلاش کردم از ظرفیت خود سازمان استفاده کنم. معاون فرهنگی سازمان پیش از ورود من استعفا داد و طرح استعفاء مدیر هنری نیز به فاصله کمی از آن عنوان شد. به همین خاطر آقای گودرزی را برای این امر انتخاب کردیم که به خاطر تمایل ایشان به تدریس در دانشگاه و نداشتن زمان کافی برای حضور در سازمان، بلافاصله دکتر سرسنگی سرپرستی این معاونت را بر عهده گرفت."

نوریان درباره موضوع ادغام مدیریت فرهنگی و اجتماعی در شهرداری تهران افزود: "یکی از شایعاتی که در بدو ورود ما به وجود آمد بحث ادغام مدیریت فرهنگی و اجتماعی بود. دکتر قالیباف طی بررسی‌هایی که داشتند تصمیم گرفتند مدیریت اجتماعی و فرهنگی در شهرداری مستقل باشد. من 22 ماه در معاونت اجتماعی به صورت علمی فعالیت کردم و در آن رویکرد علمی و بین‌المللی سیستم اجتماعی را شکل دادیم. بعد از آن شهردار تهران تصمیم گرفتند فعالیت‌های اجتماعی را از منظر مدیریت شهری گسترش دهیم، چون فعالیت‌ها و اثربخشی آنها موکول به انجام شدن در بستر فرهنگی اجتماعی است."

وی ادامه داد: "سازمان فرهنگی هنری یکی از ارکان تأثیرگذار کشور است. تصمیم گرفته شد دو مجموعه اجتماعی و فرهنگی با حفظ ساختار به صورت هماهنگ فعالیت کنند و ادغامی صورت نگرفته است. هدف ما این است که بتوانیم در درجه اول پروژه‌های در دست اقدام و مجموع زیرساخت‌های فرهنگی اجتماعی شهرداری را که در شهر شکل گرفته مدیریت کنیم. این دو معاونت به صورت یکپارچه کار خواهند کرد و در شهرداری در قالب یک مدیریت ولی با حفظ استقلال خود عمل می‌کنند."

نوریان درباره مناسبتی بودن بخشی از برنامه‌های سازمان فرهنگی هنری شهرداری گفت: "به طور طبیعی بخشی از فعالیت‌های ما در سازمان پرداختن به مناسبت‌هاست و وظیفه داریم برای پاسداشت‌های بزرگ انقلابی و مذهبی اقدام کنیم. اما در کنار آن تولید کار فرهنگی را نیز در دست داریم. در این هفت ماه حدود هفت همایش علمی برگزار و سه جایزه در هفته پژوهش دریافت کردیم. طبق برنامه باید در این هفت ماه بیش از 15 هزار برنامه داشته باشیم که حدود 22 هزار برنامه اجرا کردیم و حدود 17 میلیون نفر از مجموع برنامه‌ها در سطح سازمان استفاده کردند و 49 درصد برنامه‌ها آموزشی بوده است."

رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری خاطرنشان ساخت: "یکی از تصمیمات اخیر شهرداری تهران این است که یکی از شرکت‌های عمرانی شهرداری خانه‌های فرهنگ، موزه‌ها و مجموعه‌های سازمان را تعمیر و نگهداری کند. امسال 11 سالن را در فرهنگسراها تجهیز می‌کنیم و هفت سالن نیز به فرهنگسرای خاوران اضافه خواهد شد. در این راستا بودجه تأمین و نگهداری را در سال 87 به سه برابر رسانده ایم."

نوریان در پایان درباره بودجه سازمان فرهنگی هنری شهرداری در سال 87 گفت: "بودجه ما در شورای شهر تهران تصویب می‌شود و ما پیشنهاد بودجه را داده و افزایشی قابل توجه برای بودجه 87 در نظر گرفته‌ایم. همچنین ردیف بودجه برای بخش‌های مختلف فرهنگی هنری به طور کامل مشخص و تفکیک شده است."

کد خبر 621912

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha